Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
2. Rasp de schil van de gewassen sinaasappels en pers 1 vrucht uit.
3. Doe het sinaasappelsap met 25 gr basterdsuiker in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost.
4. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en zout. <5> 5. Meng de boter, de rest van de suiker en vanillesuiker in een keukenmachine tot een bijna glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en daarna de creme fraiche.
6. Schep de fijngeprakte banaan en het rasp door het beslag. En verdeel alles over de cakevorm.
7. Snijd mooie schijfjes uit de sinaasappel en verdeel deze over de bovenkant van de cake. Samen met de cashewnoten. En schenk de suikersiroop eroverheen.
8. Laat de cake een uur in het midden van de oven goudbruin bakken.
Ingrediënten:
50 gr cashewnoten
225 gr wittebastersuiker
125 ml creme fraiche
8 gr vanillesuiker
250 gr tarwebloem
300 gr bananen
100 gr boter
1 tl kaneel
2 perssinaasappelen
2 tl. bakpoeder
2 eieren
snufje zout
oven instellen op 180C
Deze cake bevat belangrijke vitaminen en mineralen, die helpen Glaucoom, Staar en traanvochtproblemen te voorkomen. Dus eet gezond en veel kijkplezier!